Folosit in multe cladiri, balustradele interne si externe sustin scarile si balcoanele si ofera siguranta si securitate. In timp ce diverse materiale pot fi folosite pentru a proiecta o balustrada uimitoare si functionala, produsele de tip balustrade din sticla a devenit extrem de populara in ultimii ani, din cauza nenumaratelor beneficii.

Iata o privire mai atenta asupra avantajelor excelente pe care le are o balustrada de sticla.

  1. Sticla creeaza iluzia de spatiu mai mult

Unul dintre motivele principale pentru care elementele din sticla sunt atat de populare in designul de astazi este acela ca ajuta la crearea iluziei de mai mult spatiu in incapere. Acest lucru este valabil mai ales daca balustrada este realizata din sticla clara, transparenta. Iluzia de mai mult spatiu face ca zona sa para chiar mai mare decat este in realitate. Acest lucru nu poate fi realizat folosind optiuni de metal, crom sau fier.

Cu o balustrada din sticla pentru scari sau zone inaltate, la fel ca si in cazul unui ecran de dus de sticla sau a unei usi de sticla, veti putea sa va bucurati de o bordura transparenta, creand o atmosfera deschisa, proaspata si mai extinsa.

  1. Sticla nu va bloca lumina

Balustradele din sticla sunt foarte populare, deoarece au beneficiul de a nu bloca lumina intr-o cladire. Balustradele din sticla permit, de asemenea, sa straluceasca lumina, sporind prezenta luminii solare si, de asemenea, servesc la crearea unei senzatii mai deschise si aerisite in interior.

O balustrada de sticla instalata in linie cu ferestrele creeaza un interior foarte modern, aproape eteric, deoarece lumina naturala este permisa sa curga liber in spatiu, spre deosebire de balustradele si bordurile traditionale care blocheaza lumina.

  1. Sticla este ideala pentru interior modern

Un avantaj major al instalarii produselor din categoria balustrade din sticla este capacitatea sa de a adauga o nota de rafinament modern oricarei cladiri in care este amenajata.

  1. Sticla este usoara de intretinut

Nu numai ca balustradele din sticla arata uimitor, dar sunt si usor de curatat. Produsele comerciale de curatare a sticlei, impreuna cu o carpa fara scame, sunt tot ceea ce aveti nevoie pentru a va mentine noua instalatie in conditii de varf si a sterge balustrada in doar cateva minute.  Daca ajung sa apara zgarieturi sau alte deteriorari, lustruirea poate readuce sticla la frumusetea originala. Acesta este un avantaj major in comparatie cu balustradele din metal sau din lemn.

  1. Balustradele de sticla sunt puternice si durabile

Pe langa faptul ca arata minunat, o balustrada de sticla este exceptional de robusta. Noua dvs. instalatie va dura multi ani si va necesita putina sau deloc intretinere.

Multe persoane considera sticla ca fiind delicata, dar sticla este de fapt un material de constructie extrem de durabil. De fapt, sticla este mai durabila decat lemnul, care este adesea predispus la infestarea cu daunatori sau coroziunii dupa cativa ani. In timp, sticla isi va mentine in continuare durabilitatea si calitatea. Sticla imbatraneste incet, astfel incat schimbarile in timp abia se observa cu ochiul liber. Durabilitatea excelenta a sticlei face ca aceasta sa merite investitia, deoarece balustradele din sticla au capacitatea de a rezista zeci de ani.

  1. Complementeaza perfect alte materiale

Produsele din categoria balustrade din sticla ofera o versatilitate deosebita a designului. De asemenea, ele se potrivesc cu orice alte materiale incluse in noua dvs. instalatie. Lemnul, metalul si piatra pot fi utilizate pentru varfuri sau manere, iar adaugarea unor dimensiuni mari de sticla va completa aspectul general. Exista, de asemenea, optiunea de a utiliza sticla opaca sau modelata sau multe alte culori, texturi si optiuni de incadrare.

  1. Sticla este sigura si puternica

Tehnologia de astazi face posibila realizarea unei sticle puternice si sigure. De fapt, sticla groasa si temperata, care este folosita pentru a face balustrade din sticla, se sparge rar. Este nevoie de presiune structurala extrema pentru a sparge aceste balustrade puternice. Sticla folosita este adesea la fel de puternice ca otelul. Chiar daca sticla temperata s-a spart, cioburile de sticla nu sunt ascutite. Asta inseamna ca sticla este o alegere excelenta pentru orice zona, chiar si in casele in care exista copii.

Descopera produsele Casera Vestplast din categoria balustrade din sticla.